Kerstgroet 2021

Jeetje jongens! Alweer bijna het einde van het jaar. De tijd is voorbijgevlogen en tegelijkertijd lijkt het alsof hij heeft stilgestaan. Want, helaas zitten we wéér in een lock-down rondom de Kerst. We hadden er in het voorjaar zo’n goede hoop op dat het de goede kant op zou gaan! Maar, ook deze Kerst moeten we in besloten en kleine kring thuis doorbrengen. Nu kan dat natuurlijk heel gezellig zijn, maar ons hart huilt een beetje als we stilstaan bij ál die mensen die langzaamaan verder vereenzamen en de Kerst misschien zelfs wel alleen moeten doorbrengen. En dus, willen we onze Kerstgroet van dit jaar dan ook beginnen met een vriendelijke oproep aan wie dit dan ook leest… 

“Sta een beetje extra stil bij de mensen waarvan je weet dat ze het moeilijk hebben, zeker in deze tijd van het jaar. Ga wat vaker langs of bel een keertje meer dan anders, neem ze lekker mee uit wandelen, stuur een gezellige kaart, bied je hulp aan voor een boodschap of verras ze met iets lekkers voor de Kerst. Wat je ook kunt verzinnen… Ben een beetje extra lief voor elkaar en laat weten dat je aan ze denkt. Het kleinste gebaar kan al een wereld van verschil maken.”

Dat gezegd hebbende, blikken we ook graag even met je terug op de mooie momenten en de lichtpuntjes van het afgelopen jaar. Want ondanks dat 2021 de nodige uitdagingen met zich meebracht, hebben we ook veel plezier gemaakt samen en mooie dingen beleefd waar we dankbaar voor zijn. 

Zo hebben we heel veel werk verzet op ons terrein. Ons pand was natuurlijk nog volop in de verbouwing toen we het jaar startte, maar is inmiddels klaar en mooi ingericht. Ook de tuin hebben we flink aangepakt. De moestuin heeft nog meer vorm gekregen, we hebben een kas geplaatst, de boomgaard is uitgebreid én we hebben de nodige dierenverblijven en weitjes gebouwd. Want, we hebben inmiddels een halve dierentuin mogen verwelkomen 😉 Inmiddels hebben we niet alleen pony’s, maar ook schaapjes, alpaca’s en sinds kort 3 Bambi’s. De medewerkers vinden het fantastisch! En wij ook. 

Ook hebben we onze dienstverlening wat uitgebreid. Er is een duidelijker groepsverdeling tussen wat we noemen de ‘binnen-‘ en de ‘buitenploeg’. De eerste groep is meer geënt op de kleinschaligere dagbesteding en de buitenploeg doet de wat stoerdere werkzaamheden 😉 We hebben dit allemaal ook mooi samengevat op onze nieuwe website. Neem gerust eens een kijkje als je deze nog niet gezien hebt! www.buitengewoongoedwerk.nl

Natuurlijk genieten we bovenal van het samenzijn en alle activiteiten die we samen ondernemen het hele jaar door. We maken de mooiste dingen, ondernemen de leukste projecten, leren van elkaar en hebben enorm veel lol samen. Wij sluiten 2021 dan toch wederom dankbaar af en zullen deze vakantie een stapje extra zetten voor de mensen die wat meer tegenslagen te verwerken hebben gehad. Vanaf 3 januari zijn we er weer. 

Namens ons hele team wensen we je een hele fijne Kerst, een gezellig vakantie en een gezond & gelukkig nieuwjaar!  

Veel liefs, 
Van ons.