Gezinshuis de Eekhoorn

Het is voor iedereen belangrijk om deel te nemen aan de maatschappij, alleen is dat niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid dit geheel zelfstandig te kunnen. Gelukkig bekommeren niet alleen wij ons daarom, maar zijn er verschillende organisaties in onze omgeving die zich hier ook voor inzetten. Gezinshuis de Eekhoorn is daar een mooi voorbeeld van.

Gezinshuis de Eekhoorn is een kleinschalige woonvorm voor jongeren met een verstandelijke beperking, een ontwikkelingsachterstand en/of een autistische stoornis. De jongeren krijgen een eigen plek met toch voldoende aandacht en begeleiding, waarin hun ontwikkeling gestimuleerd wordt.Ook al heeft het gezinshuis diverse mogelijkheden voor een zinvol tijdverdrijf, toch zijn er ook bewoners die wat meer uitdaging nodig hebben en graag buiten in het groen bezig zijn. Tjerk en Cathelijne, woonbegeleiders bij de Eekhoorn, nemen wanneer zo’n vraag zich voordoet bij een bewoner contact met ons op om een passende invulling te vinden. Samen kijken we naar de wensen en capaciteiten van de bewoner én natuurlijk de mogelijkheden binnen ons team om een zo passend mogelijke dagbesteding te bieden.

Inmiddels hebben wij al diverse bewoners mogen verwelkomen tot ons team en ervaren wij de samenwerking met Tjerk en Cathelijne als zeer waardevol. De korte lijnen, het persoonlijke contact en de mate van betrokkenheid zorgen ervoor dat we snel en doeltreffend kunnen schakelen en de bewoner en later dus ook onze medewerker écht kunnen laten floreren.

Meer weten over Gezinshuis de Eekhoorn